هفته جهانی ناشنوایان گرامی باد!


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، به وبلاگ من خوش آمديد .لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وبلاگ ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما در بهتر شدن كيفيت مطالب وبلاگ کمک کنید .

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان آذربایجان مهد اوج گیری فرهنگ ناشنوایان و آدرس dolatkhahali.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)


آمار مطالب

:: کل مطالب : 23
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 2

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1
:: باردید دیروز : 28
:: بازدید هفته : 40
:: بازدید ماه : 40
:: بازدید سال : 187
:: بازدید کلی : 1415

RSS

Powered By
loxblog.Com

اطلاع رسانی ویژه ناشنوایان

هفته جهانی ناشنوایان گرامی باد!
8 / 7 / 1392 ساعت 23 | بازدید : 205 | نوشته ‌شده به دست علی دولت خواه | ( نظرات )
اکنون بیش از ۴۰۰ سال از زمانی می‌گذرد که برخی از آموزشگران برجسته اروپایی به موضوع آموزش کودکان ناشنوا توجه کردند و در این زمینه کارهای گوناگونی را انجام دادند. اما..


زبان اساره باید در آموزش به کار برود!
 


استفاده از زبان اشاره در آموزش به کودکان ناشنوا باید به رسمیت شناخته شود. این هدفی است که فدراسیون جهانی ناشنوایان، امسال در هفته جهانی ناشنوایان دنبال می کند. هفته ای که از 28 شهریور آغاز شده و تا 3 مهر (19تا 25 سپتامبر) ادامه دارد.

فدراسیون جهانی ناشنوایان، هر سال تقریبا در همین روزها، هفته ای را به نام هفته جهانی ناشنوایان اعلام می کند. امسال، این فدراسیون، اعضای خود را به تمرکز بر آموزش ناشنوایان تشویق کرده است. موضوعی که  بیشتر از هر چیز دیگر در تاریخ مردم ناشنوا، بحث برانگیز بوده است.
برای جهت دادن به این موضوع، فدراسیون از اعضای خود خواسته تا یک دادخواست اینترنتی به نام سند دوران جدید را امضا کنند. درخواستی که تصمیمات کنگره میلان در سال ۱۸۸۰ درباره ممنوع بودن استفاده از زبان اشاره را در برنامه های آموزشی به کودکان ناشنوا را رد می کند.
درست ماه سپتامبر ۱۲۰ سال پیش (سال ۱۸۸۰) بود که آموزگاران و کارشناسان آموزش به ناشنوایان از کشورهای مختلف در شهر میلان ایتالیا، نشستی تشکیل دادند تا درباره این بخش از جامعه تصمیم گیری کنند.




آن ها پس از پنج روز گفت و گو، به کار گیری زبان شفاهی در آموزش به کودکان ناشنوا را بر استفاده از زبان اشاره که با حرکت دست ها انجام می شود، ترجیح دادند. آن ها بیانیه ای منتشر کردند و این تصمیم را به همراه موضوع های دیگر تصویب کردند. ممنوع بودن مشارکت افراد ناشنوا در تصمیم گیری‌های اجتماعی و سیاسی و محروم شدن ناشنوایان از برخورداری از یک زندگی فرهنگی و هنری و تلاش برای رشد توانایی های شخصی شان نتیجه تصمیم های این کنگره بود.

از آن زمان تاکنون، استفاده از زبان شفاهی، در دستور کار مدرسه های ناشنوایان در کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا قرار گرفت. 
حالا، با گذشت بیشتر از یک قرن از کنگره ای که به نام کنگره ۱۸۸۰ میلان مشهور شده، فدراسیون جهانی ناشنوایان مردم دنیا را برای تغییر این قوانین، به یاری طلبیده است. در این دادخواست از همه ملت ها و مردم جهان خواسته شده تا تاریخ را بیاد آورند و اطمینان حاصل کنند که برنامه های آموزشی به همه زبان ها که شامل زبان اشاره می شود و همه شیوه های برقراری ارتباط بین افراد احترام می گذارند و آن ها را می پذیرند.
سند دوران جدید برای نخستین بار در بیست و یکمین کنگره بین المللی آموزش ناشنوایان در ونکوور کانادا در جولای سال ۲۰۱۰ مطرح شد. صدها نفر نیز این سند را امضا کردند.



جهان من را روشنی بخش!

محمدهادی محمدی

فدراسیون جهانی ناشنوایان از 19 تا 25 سپتامبر (28 شهریور تا 3 مهر) سال2010  را به عنوان هفته جهانی ناشنوایان اعلام کرده است. انگیزه اصلی از این کار این است که مردم عادی و جامعه هایی که ناشنوایان در آن زندگی می کنند بتوانند با فرهنگ و نیازهای ناشنوایان آشنا شوند.

روز جهانی ناشنوایان چندین دهه پیشینه دارد. فدراسیون جهانی ناشنوایان برای نخستین بار در سال ۱۹۵۸یک روز در هفته پایانی سپتامبر را برای توجه به موضوع حقوق و نیازهای ناشنوایان اختصاص داد. کمی بعدتر این روز به هفته جهانی ناشنوایان تبدیل شد. برخی از کشورها همواره یکشنبه آخر ماه سپتامبر را به عنوان روزی برای توجه به حقوق ناشنوایان و توجه همگان به موضوع های مربوط به ناشنوایان  و هفته پیش از آن هفته جهانی ناشنوایان درنظر گرفته اند و در این روز جامعه های ناشنوایان و آموزش و پرورش و نهادهای وابسته مراسم گوناگونی به مناسبت این روز و هفته برگزار می کنند.

اکنون بیش از ۴۰۰ سال از زمانی می گذرد که برخی از آموزشگران برجسته اروپایی به موضوع آموزش کودکان ناشنوا توجه کردند و در این زمینه کارهای گوناگونی را انجام دادند. اما در حقیقت از سده هژدهم بود که آموزش سازمان یافته کودکان ناشنوا مورد توجه قرار گرفت. نخستین کسی که در جهان پس از رنسانس به موضوع ناشنوایان توجه نشان داد کشیش انسانگرا و آموزشگر آلمانی رودلف اگروکولا Rudolf Agricola بود که در سال ۱۵۲۱ با ایمان به این که می شود کودکان ناشنوا را خواندن و نوشتن یا زبان آموخت بخشی از زندگی خود را وقف این کار کرد.



پس از او دوره ای از توجه پزشکان به توانایی های شنوایی کودکان و کار روی این موضوع جلب شد. همزمان به جنبش روشنگری در اروپا، در سال ۱۷۶۰نخستین موسسه رسمی که به آموزش کودکان ناشنوا و گنگ اختصاص داشت در پاریس آغاز به کار کرد. پس از آن نخستین مدرسه ناشنوایان به سال ۱۸۱۷ در امریکا از سوی ماسون کاگسول، ‌توماس کالودت و لورنت کلرک پایه گذاشه شد. این پدیده سرآغاز آموزش و پرورش ناشنوایان بود. در ایران کار آموزش به ناشنوایان به فداکاری های آموزشگر برجسته روزگار نوگرایی ایرانیانجبار باغچه بان از سال ۱۳۰۳ پایه گذاشته شد و پس از آن او برای بیش از چهل سال زندگی اش را در این راه گذاشت. در این چهل سال کار فردی او سرانجام به نهادی اجتماعی و فرهنگی تبدیل شد و اکنون هزاران کودک ناشنوا در ایران آموزش های ویژه خود را دارند.

 معرفی کتاب خود نوشت های جبار باغچه بان و همسرش

منبع: کتابک پنجره ای
به جهان خواندن

 




|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: