عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، به وبلاگ من خوش آمديد .لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وبلاگ ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما در بهتر شدن كيفيت مطالب وبلاگ کمک کنید .

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان آذربایجان مهد اوج گیری فرهنگ ناشنوایان و آدرس dolatkhahali.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)


آمار مطالب

:: کل مطالب : 23
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 2

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1
:: باردید دیروز : 0
:: بازدید هفته : 1
:: بازدید ماه : 1
:: بازدید سال : 148
:: بازدید کلی : 1376

RSS

Powered By
loxblog.Com

اطلاع رسانی ویژه ناشنوایان

مرحوم باغچه بان بر اشعار شهريار
شنبه 29 / 7 / 1393 ساعت 20 | بازدید : 478 | نوشته ‌شده به دست علی دولت خواه | ( نظرات )

 

عليکم‌السلام شهريار آغا!      

چوخداندي قاچميشدين بيزدن اوزاغا

آياق باسمازدين بيزيم قوناغا

جوانليق دوريندن بو چاغادان(؟)

سن هئچ بيزدن ياد ائتمزدين

نه اولدو آي اوغول سن بيردن بيره

اونوتدوغون ائلي سالدين خاطره؟

چاغلايان سولارا، اسن يئللره

بو قوجا حيدره ائيله‌دين سلام؟

لطفون آرتيق اولسون عليک‌السلام

نه قدر دادلي ايميش سنين بو ديلين

ائشيدن کيمي بو سسيني ائلين

قوجا، جوان، اوشاق، قيز گلين

سني دينله‌مگه قاچديلار چؤله

آنام قوربان اولسون بو شيرين ديله

فارس قيزلار آزديرميشدي عملين؟

کي فارسجايدي بوتون شعرين غزلين؟

حيدربابا يوردوندا بير گؤزلين

عشقينه بير قلم قويمازدين بئله

فارسيجا يازماقدان دويمازدين بئله

تهران گؤزللري يولونو کج ائتدي

کؤنلونو آپاريب سني گيج ائتدي

دئه گؤروم يا فلک سنله لج ائتدي

دؤنگه وارميش دؤنوم وارميش بيلمه‌دين

آيريليق اؤلوم وارميش بيلمه‌دين

ايندي بيزي تازه گليب تاپيرسان

کؤنلوموزه کؤزلر قويوب ياخيرسان

حسرت ايله کئچنلره باخيرسان

گؤرورسن کي سولار آخيب گئديرميش

دوغولان قوجاليب اؤلوب ايتيرميش

چوخدا وئرمه، سيخينتي اؤز گؤنلونه

مهربان‌دير هر آتا اؤز اوغلونا

قاييتميسان ايندي کي سن يولونا

بويور گلين گؤز اوستونده يئرين وار

ائلين سني سئوينج ايله قارشيلار

سلام ائيلر بوتون ائليميز سنه

باغچاميز، باغيميز، گولوموز سنه

اوزون مدت سوسان ديليميز سنه

دي گؤرک دئمه‌لي داها نه‌يين وار؟

افسوس کي سن گئج ديل آچدين شهريار

کيچيک اوشاق تزه ديله گلنده

آيري بير دادليليق اولار ديلينده

لذتي وار آغلاياندا گولنده

ايندي کي ديل آچدين سوسما، آغلا، گول

يامان سؤيله ياخشي سؤيله داغلا گول


 

 


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
خجسته باد روز جهانی ناشنوایان
شنبه 8 / 7 / 1393 ساعت 1 | بازدید : 85 | نوشته ‌شده به دست علی دولت خواه | ( نظرات )

هفته چهارم سپتامبر هفته آگاهی از جامعه ناشنوایان Deaf Awareness Week و روز پایانی این هفته یعنی یک شنبه آخر این هفته در بخش هایی از جهان روز جهانی ناشنوایان نام گذاری شده است.هدف از این نام گذاری، ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانسته هایی از زبان اشاره و آگاهی سیاست مداران و همچنین عموم مردم از مشکلاتی است که این قشر با آن رو به رو هستند.

برای کسانی که تعطیل هفتگی آن ها جمعه است و نه یک شنبه، هشت مهر یا ۳۰ سپتامبر روز جهانی ناشنوایان است. هدف های برگزاری این هفته آشنایی همگان با نیازها، فرهنگ و دشواری های زیستی جامعه ناشنوایان است. و پیام هایی که در این هفته به آگاهی همگان رسانده می شود از این نمونه ها است:

  • بزرگداشت فرهنگ، میراث و زبان ناشنوایان در سرتاسر جهان
  • ترویج حقوق ناشنوایان در جهان برای آموزش و دسترسی به اطلاعات و خدمات ، استفاده از زبان اشاره و پاسداشت حقوق انسانی ناشنوایان در کشورهای در حال توسعه
  • شناخت کامیابی های ناشنوایان شامل ناشنوایانی که کارهای برجسته انجام داده اند
  • آموزش همگان برای پرهیز از برداشت های نادرستی که  ناشنوایان در دوره زندگی با آن روبه رو و در چالش هستند.
  • یادگیری همگان درباره گونه ها، درجه ها و علت های پدید آمدن ناشنوایی
  • کاربرد همگانی تر از زبان اشاره در ارتباطات اجتماعی ناشنوایان و کم شنوایان
  • آموزش گونه های برنامه آموزشی، پشتیبانی و منابعی که باید در دسترس ناشنوایان و کم شنوایان شامل کودکان باشد
  • برداشت و درک بهتر از فرهنگ ناشنوایان
  •  درک همگان از این موضوع که ناشنوایان و کم شنوایان به همان اندازه شنوایان از هوش و توانایی بهره می برند. و این با کم توانی یا ناتوانی متفاوت است و تنها موضوع تفاوت رابطه میان ناشنوایان و کم شنوایان با شنوایان وجود دارد.

بخش بزرگی از جامعه ناشنوایان را کودکان در برمی گیرند. کودکان به عنوان بخشی از جامعه انسانی که رو به فردا دارند، نیازمند توجه ویژه ایی در آموزش و پشتیبانی هستند. بنابراین احترام به حقوق کودکان ناشنوا و کم شنوا و همین طور پشتیبانی از برنامه های آموزشی و پرورشی آن ها یکی از اولویت های هر جامعه پیشرفته ای است. یادمان باشد که این کودکان نیاز به ترحم ندارند، این کودکان نیاز به رشد و شناخت و حمایت های عاطفی دارند. حمایت عاطفی با ترحم تفاوت دارد. ترحم یعنی دل سوزی و این پدیده ایی ناروا است که باید از فرهنگ اجتماعی ما زدوده شود.

تا دوره زمانی ۱۳۰۰ بیش تر کودکان ناشنوای ایران برای همیشه از زندگی عادی در جامعه محروم و به گونه ایی از جامعه طرد می شدند. اما از این دوره به بعد با کوشش های خستگی ناپذیر آموزشگر بزرگ ناشنوایان ایران جبار باغچه بان کودکان ناشنوا و کم شنوای ایرانی نیز توانستند راه های ارتباط با جامعه و آموزش را پیدا کنند و برخی از آن ها  سرآمدان جامعه خود شدند. کوشش های جبار باغچه بان که به راستی برازنده نام همزاد سیمرغ است (در چرایی گذاشتن این نام این لینک را نگاه کنید!) در این راه بسیار راهگشا بوده است و جامعه ایران برای همیشه سپاسگزار کوشش های او خواهد بود.

و برای این که ما نیز به کوشش های او ارج بگذاریم بیاییم همه با هم بار دیگر جامعه ناشنوایان و کم شنوایان ایران را درست تر بشناسیم و راه های ارتباط با این جامعه بزرگ را هموارتر سازیم.

منبع: 

منبع بخش اول مقاله

کتابک http://ketabak.org/khabar/


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
حضور پر رنگ ناشنوایان در شبکه‌های اجتماعی
شنبه 20 / 7 / 1393 ساعت 1 | بازدید : 90 | نوشته ‌شده به دست علی دولت خواه | ( نظرات )

درست است که امروزه بیشتر فناوری‌های پیرامون‌مان، ابزارهایی برای ایجاد و تداوم ارتباطات و تعاملات اجتماعی است، اما از دیرباز شعار این دستاوردهای انسان، «کمک به انسان» بوده است. یعنی انسان‌ها از طریق ساخت فناوری‌ها در واقع ابزارهایی را طراحی می‌کنند که کار خودشان را راحت‌تر کنند.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از فن آوران، در همین راستا، یکی از ابعاد مهم فناوری‌ها کمک به انسان‌های ناتوان است؛ افراد سالخورده، معلولین، نابینایان و البته ناشنوایان.

در واقع بعد از اینکه تلفن به عنوان نخستین ابزار ارتباطاتی انسان‌ها مخترع شد، ناشنوایان اولین افرادی بودند که استفاده خاصی از این اختراع نمی‌توانستند داشته باشند. آنها هر روز می‌دیدند که افراد معمولی ساعت‌ها پای ابزاری نشسته‌اند که برای آنها هیچ معنایی پیدا نمی‌کرد.

همچنین زمانی که تلفن همراه وارد دنیای فناوری شد. اما تلفن همراه به همراه خود ابزاری داشت که اتفاقا به شدت به درد ناشنوایان می‌خورد: SMS. آنها به راحتی با این ابزار خو گرفتند و به راحتی توانستند فقدان صوتی را جبران کنند.

همان زمان‌ها نوآوری‌هایی مانند تکست‌فون به بازار آمد که به ناشنوایان اجازه می‌داد برای یکدیگر تایپ کنند، به این ترتیب که کلمات روی یک صفحه، نمایش داده می‌شد. بسیاری از ناشنوایان نیز دستگاه فکس خریدند تا بتوانند به سرعت پیام‌های خود را منتقل کنند. سمعک‌ها و کاشت‌های حلزونی روز به روز پیشرفته‌تر می‌شوند.

این افراد با وصل کردن بلوتوث به تلفن یا دستگاه‌های پخش موسیقی، می‌توانند صدا را به مراتب واضح‌تر کرد. نوآوری‌های جدید ادعا می‌کنند می‌توانند زبان BSL (زبان اشاره ناشنوایان در بریتانیا) و انگلیسی را ترجمه کنند، یعنی به طور خودکار زبان را دریافت و ترجمه کنند و زبان اشاره به وجود بیاورند.

اینترنت نیز به خودی خود تحولی در نحوه ارتباط ناشنوایان ایجاد کرده است. بسیاری از آنها امروزه از کاربران مشتاق شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک هستند. برای خود گروه‌های فیسبوکی تشکیل می‌دهند، مراسم برگزار می‌کنند یا برای داشتن حقوق بهتر کمپین راه می‌اندازند. آنها با این ابزار افراد دیگر را شناسایی می‌کنند، تصاویر آنها را می‌بینند و برای آنها کامنت می‌گذارند و بقیه هم متقابلا تعامل می‌کنند.

برای آنهایی که از زبان اشاره بریتانیا ( بی‌اس‌ال) استفاده می‌کنند، اشاره یا لب‌خوانی از طریق سرویس‌های ویدیی در اینترنت ارتباط برقرار کردن آ‌نها را آسان کرده است. همه استاتوس‌های مهم می‌تواند شامل ویدیو‌هایی باشد که در آن مردم با استفاده از زبان اشاره می‌گویند روز خود را چگونه گذرانده‌اند.

ویدیو کاربردهای رسمی‌تر نیز دارد، از جمله تماس با شرکت‌های مختلف برای بهره‌گیری از خدمات آنها. تخمین زده می‌شود که از هر شش نفر یک نفر تا حدی مشکل شنوایی داشته باشد، یعنی ۱۰ میلیون نفر در بریتانیا. موسسه خیریه اکشن آن هیرینگ لاس پیش‌بینی می‌کند این رقم تا سال ۲۰۳۱ به ۵/۱۴ میلیون نفر برسد که شامل افرادی می‌شود که روی دستگاه‌های قابل حمل پخش موسیقی با صدای بلند آهنگ گوش می‌کنند.


|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ساخت رباتی جدید مخصوص ناشنوایان/تصاویر
چهار شنبه 29 / 7 / 1393 ساعت 1 | بازدید : 119 | نوشته ‌شده به دست علی دولت خواه | ( نظرات )

اسم این ربات «ایکو شیهیرا» است که می‌تواند به زبان ژاپنی و با حرکات سریع دست با زبان اشاره با ناشنوایان ژاپنی صحبت کند.

ژاپن یک ربات انسان نما که قادر است به زبان ژاپنی، انگلیسی و زبان اشاره با ناشنوایان صحبت کند ساخته است.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، امروزه بسیاری از فعالیت‌ها توسط تجهیزات خودکار مانند ربات‌ها و کامپیوتر انجام می‌شود؛ مهندسان ژاپنی به طور مداوم در این زمینه نوآوری‌هایی تولید می‌کنند؛ به تازگی نیز شرکت مهندسی علبا در توکیو و چند دانشگاه در ژاپن یک ربات انسان نما که قادر است با زبان اشاره صحبت کند عرضه کرده‌اند.

«هیتوشی توکودا» مدیر بخش بازرگانی شرکت توشیبا گفت: اسم این ربات «ایکو شیهیرا» است که می‌تواند به زبان ژاپنی و با حرکات سریع دست با زبان اشاره با ناشنوایان ژاپنی صحبت کند.

این ربات 43 موتور دارد که 15 موتور در سرآن قرار گرفته است و می‌تواند حرکات صورت را تغییر دهد؛ «ایکو شیهیرا» قادر است در خانه یک ناشنوا کارهای خانه را مانند یک انسان به سرعت انجام دهد و به عنوان یک منشی نیز کار کند.

مهندسان گفتند: در آینده ربات می‌تواند به زبان آمریکایی صبحت کند و سیستم‌های دوربین و سنسورهای دیگر نیز به منظور بهبود توانایی های زبان اشاره در آن گنجانده می‌شود.

توشیبا این ربات انسان نما را در نمایشگاه سال آینده به نمایش می گذارد.

 



:: برچسب‌ها: , ,
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2